Thursday, November 1, 2012

Nu er det tid til en lille tænkepause!

Jeg fik ikke lov til at beholde min nystrikkede hue i mange splitsekunder. De to ældste teenagere endte med begge at ville have den, så nu er jeg ikke bare hue-løs, jeg er også kommet til at love jeg  vil strikke en hue til Liv, for det var jo Frej, der var blevet lovet den første. (Hvornår mon jeg lærer at holde min mund?)

Huen er blevet god, så jeg kan godt forstå, at de ville have den. Den er tilpas stor og kan sidde på mange forskellige måder - og så giver den ikke mindst lidt varme og ly til ørerne, der ellers godt kan få det lidt koldt på denne årstid. Så jeg må i gang med at strikke en mere. Eller to - hvis jeg også selv skal have en.
 
 
 

 
 
Det er Liv, der er aftenens model, selvom det er storebror'ens hue. Han har så til gengæld siddet med hue på og spillet computer lige siden. Det er vel også en slags måde at fortælle på, at man er glad for sin nye hue??

Det er lidt svært at få gode billeder, når det er blevet buldermørkt, men jeg synes godt man kan se at huen er meget anvendelig, selvom billederne er mørke og man ikke kan se farverne rigtigt. Det bliver rart, når det begynder at blive lysere igen!

En lille strikke-nørdet og god detaljer ved mønsteret er den usynlige opslagning i rib. Jeg var egentlig lidt skeptisk til at starte med. Jeg kan godt li' min normale opslagning - jeg synes dels den er pæn og så går det hurtigt. Den usynlige rib-opslagning tager noget længere tid, og jeg sad sådan lidt og surmulede over at det tog SÅ lang tid (og nej, det tager ikke specielt lang tid - det føles bare længere end 'normalt') mens jeg tænkte 'hvad skal det her gøre godt for?' Men nu hvor jeg har prøvet huen på, så synes jeg det er en fed måde at slå op på. Og det har givet en super elastisk kant, hvad der jo er rigtig dejligt på en hue. Så næste gang jeg skal lave noget i rib, så bliver det nok igen denne opslagning!

Jeg har set, at Janette Millbom nu har mønsteret på huen til salg på Ravelry, og den gode måde at slå op på til en 1x1 rib kan man finde her.

Nu glæder jeg mig til at skulle finde på noget nyt. I weekenden venter en tur rundt i Kbh efter knapper blandt andet, og måske jeg finder inspiration til noget nyt også? Eller måske jeg burde kigge 'lageret' i gennem? Det sidste synes min bank jo nok.... Godt det snart er weekend, så jeg får bedre tid til at tænke og læse og gramse på noget garn... Jeg glæder mig!

1 comment:

  1. Vilket vackert barn! Så roligt att dina tonåringar gillar den. Modellen är verkligen unisex och uni-age :) Och du är en toppen-test-stickerska!!

    ReplyDelete