Tuesday, June 12, 2012

Rok i haven

I weekenden var der 'World Wide Knit In Public' mange steder over hele verden, og vi var cirka 40 strikkere, der trodsede det lidt kolde og blæsende vejr søndag og mødtes i Kongens Have i den anledning. Det var et rigtigt hyggeligt arrangement med masser af inspiration og strikkesnak. Jeg har desværre ingen billeder fra arrangementet selv, men man kan se billeder og beskrivelser på andre blogs, blandt andet her og her.

I forbindelse med arrangementet fik jeg besøg af to strikkere/spindere fra Sverige, som jeg har lært at kende på strikkefestivallen på Grötö. Jeg bliver altid forbavset og glad over hvor let man får nye bekendtskaber i 'fiber-kredse'. Er folk, der arbejder med uld, bare venlige mennesker?


Den ene af mine gæster, Annuska, blev en dag ekstra, og heldigvis klarede vejret op og vi kunne rykke på terrassen mandag eftermiddag.
Annuska spinder - og hun har en rigtig fin transportabel rok, som jeg er ret vild med. Den kan være i en rygsæk, dvs man kan nemt have den med rundt - og man kan også nemt stille den lidt til side, hvis man nu bor et sted, hvor man ikke har så meget plads. Det er da fikst!Hun har gang i nogle vilde farvekompositionerlige nu. Det skal laves til 4-trådet strømpegarn og sådan et par strømper gad jeg godt eje....Det ser simpelthen så enkelt og nemt ud, når hun sidder og 'fodrer' rokken. Jeg har fået vældig lyst til at prøve at spinde selv nu. Og til at farve kartefloret selv, så jeg også kan lege med vilde farvekombinationer. Eller bare få lige præcis den der støvede turkise, som jeg godt kan li', men ikke kan finde nogen steder...


Annuska underviser også i at spinde. Dvs at hvis man kan samle 8 mennesker, der er interesserede i at lære at spinde, så kan man faktisk få hende til at komme et smut til Danmark og undervise i en weekend. Det vil jeg tænke over om jeg kan få arrangeret. Jeg mener - foreløbigt er der jo mig,og så mangler jeg bare 7 mere... :)

6 comments:

 1. Ahem... Det kunne jeg da også godt tænke mig (aner bare ikke lige med tiden... Og alle min projekter). Men altså, jeg kunne også godt tænke mig at lære at spinde. Og det er da forjættende at bestemme endnu mere over sit garn...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg vil spørge Annuska hvilke datoer hun kan komme til Danmark og undervise - og så kan jeg se om vi kan finde en dato, hvor der også er 8 interesserede der kan. Jeg skriver dig op, Dorte - og så skal du nok høre mere. Og jeg lover at bage en kage! :)

   Delete
 2. Jeg vil også gerne på listen

  ReplyDelete
 3. Altså, hvis datoen passer, så er jeg også på. Vil da rigtig gerne spinde noget garn med klumper i (savner bomuldsflaméen)
  Jeannette

  ReplyDelete
 4. Garn med klumper! Det er lige før jeg tror jeg kan lave det! :) Jeg skal nok forsøge at få flere datoer at vælge mellem, og så tager vi simpelthen den dato, hvor der er flest der kan.

  ReplyDelete