Monday, September 9, 2013

Strikket solskin

Der var ikke langt fra tanke til handling. Det solskinsgule garn blev forvandlet til en hue til den yngste teenager - eller rettere - til hendes pakkekalender til jul. Hun har selv været med til at designe huen, prøvet den undervejs og bestemt at NU var den som den skulle være - og så har hun også siddet model på et par billeder, der kommer sidst i dette blogindlæg - men hun får den altså først i December. Det er jo der man har brug for lidt ekstra solskin!
Huen er strikket i hjemmefarvet Naturgarn (jeps - det er gyldenris garnet!) fra Ellen på en pind 8. Den er vældig enkel og nem at strikke: Slå 42 masker op på en rundpind og strik 1 ret1 vrang rib cirka 6 cm (som du nu synes ribben skal være). Fortsæt derpå med at strikke glatstrik, og over de næste 8 omgange tages der i alt 20 masker ud jævnt fordelt over de 8 omgange. Resten af huen strikkes lige op, og når længden er rigtig, så lukkes der af ved at strikke hver 3-4 maske sammen indtil der kun er 6 masker tilbage på pinden. Så trækkes tråden gennem de seks masker og hæftes på bagsiden...

Det eneste, der nu er tilbage, er om der skal en pompom på huen eller ej. Og så diskuterer vi også lidt med os selv og hinanden om en eventuel pompom skal være samme gule farve som huen eller noget helt andet. Vi er ikke helt enige, men sådan er det nok tit med teenagere og deres mødre. :)Storesøsteren ville også gerne have haft huen, men kom for en gangs skyld 'for sent'.... men mon ikke jeg finder på noget andet til hende. Der er jo stadig god tid til Jul! :)

No comments:

Post a Comment