Wednesday, June 19, 2013

Goddag til Ib-lingerne

Tirsdag aften omkring sengetid begyndte Ib at have småveer. Hun lå tæt op og ned ad Frigg og mig i sofaen, og hun fik lige et håndklæde under sig, men fik ellers lov til at blive liggende (hurra, for lædersofaer, der er nemme at gøre rene!). Der skete ikke så meget i mange timer, og mand og teenagere gik efterhånden i seng og overlod jordmodertjansen til mig. 
Ved fire-tiden om natten blev hun urolig. Hun havde ellers ligget helt stille og spundet de sidste mange timer, mens hun blev nusset af mig, mens hun ind i mellem havde lidt veer. Men nu gik hun fra sofaen, drak lidt vand og begyndte så at lede efter et godt sted at føde. På et tidspunkt forsvandt hun ned bag et bredt og tungt møbel vi har i stuen, som vi har alle vores film og cd'er i og hvor anlægget står ovenpå. Jeg bandede fælt, for der var hun godt nok helt ude af syne og rækkevidde, og jeg ville jo gerne følge lidt med i hvad der foregik. Plus, at jeg også fik nogle husmoderlige tanker om hvor besværligt det ville være at gøre rent efter en kattefødsel på det sted! Ikke nemt! Heldigvis opgav hun at føde under selve møblet - der var nok trods alt for lidt plads selv til lille Ib - og i stedet fandt hun ud i krogen mellem møblet og en reol og en af Leif's store og meget tunge højtalere. Så lå hun der i en bunke ledninger fra anlæg, højtalere og tv. Og pludselig var der født en lille rød killing. Og meget kort tid efter kom der en gråstribet med hvid halespids og hvide poter.
Som billedet viser, så er der meget lidt plads i den krog. Hun ligger nærmest i spænd mellem væg og højtaler, så efter en times tid eller to blev den lille familie flyttet over i en stor papkasse med et blødt gammelt tæppe.
Der ligger den lille familie nu, og alting ser ud som det skal. De små ib-linger er vasket rene og ligger og dier, og Ib tager sig nu en velfortjent lur.

Og resten af familien skiftes til at kigge på og nyde idyllen. Mon ikke vi kunne skrotte fjernsynet denne sommer?

No comments:

Post a Comment