Tuesday, May 15, 2012

Mandler med lakrids....

Jeg spiste tidligt frokost, og måske var det derfor, at jeg det meste af eftermiddagen gik rundt og var enormt lækkersulten og fantaserede om mad og om de kager, som jeg kunne tænke mig at bage, når jeg kom hjem.

Jeg har den flotteste rabarberskov i haven. Jeg har chokolade på lager. Jeg har ingefær og citron. Rosiner og rom. Valnødder, æbler og portvin. Men ingen af delene blev til kage i aften. I stedet skulle der laves noget nyt, som jeg ikke havde prøvet før. Først blandede jeg 4 spsk lakridsrodspulver med 2 spsk kakao.


Ristede 100 gram mandler i ovnen i ca fem minutter på eftervarmen fra aftensmaden, og lod dem så køle lidt af. (Måtte riste en ny portion, for jeg glemte den første, og jeg har nu erfaret at brændte mandler smager dårligt. Rigtig dårligt!)


Smeltede 100 gram chokolade over et vandbad. Hældte mandlerne ned i og lod dem blive helt dækket af chokoladen. Jeg fiskede mandlerne op af chokoladen med en gaffel, og lagde dem ned enkeltvis i blandingen af lakridsrodspulver og kakao. Rystede lidt forsigtigt på det hele, så mandlerne blev dækket med pulveret, men passede på at mandlerne ikke kom til at hænge sammen, og lod dem så ligge til chokoladen var stivnet.De smager rigtig dejligt! Det er en god blanding af sprøde mandler i en blød skal af chokolade, og både bitterhed og sødme fra kakaoen og lakridsrodspulveret. Passer lige til en kop the og en hyggestund med ungerne og fiberkatten inden sengetid.


4 comments:

 1. Replies
  1. De smager bare utroligt godt. (Og man kan jo altid forsøge at bilde sig ind at de også er lidt sunde?) :)

   Delete
 2. Det lyder vild lækkert, må absolut prøves:))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Stine, ja - hvis du ikke kender dem, så er det bare igang. De smager SÅ godt! Jeg har egentlig en plan om at prøve med hvid chokolade også, men har ikke nået det endnu. Det kunne være jeg skulle prøve det i denne weekend?! :)

   Delete