Saturday, May 5, 2012

Rabarber chutney - eller hvordan man får lyst til indisk mad til morgenmad.

Nede i bunden af haven står rabarberskoven stor og mægtig og bliver større og større år for år. Vi har allerede spist de første tre rabarberkager i år, men man kan slet ikke se at der er taget af den. Det er nærmest som om den bare breder sig endnu mere i protest, hver gang jeg har været nede og høste til en ny kage..... Det er dejligt.

Men i dag var det ikke en kage, der blev høstet rabarber til, men til en god stærk chutney. Jeg har ikke lavet chutney af rabarber før, men holder meget af at have forskellige chutney's som tilbehør - det fungerer fint både til maden til familiens kødspisere og til vegetarretterne - eller til at pifte en ostemad lidt op, så da jeg fik opskriften på en rabarber chutney, så skulle den selvfølgelig afprøves.

Man tager 8-10 stængler rabarber skåret i 1 cm store stykker, 1 rødløg skåret i tynde både, en lille håndfuld rosiner og 5 tørrede abrikoser skåret i strimler, 1 tsk madras karry,  1 lille rød chili, 3 spsk rørsukker og 3 spsk rødvinseddike. Det hele blandes i en gryde.Det koges sammen ved svag varme, indtil rabarberne er kogt ud, og hældes så på et glas. Jeg fiskede chilien op, men hvis man holder af meget stærk mad, så lader man den bare blive. Der tilsættes ikke nogen former for konserveringsmidler, så holdbarheden er sådan cirka en uges tid i køleskab.
Den første prøvesmagning tyder ikke på, at den kan holde sig en uge - den er simpelthen for god!
No comments:

Post a Comment