Thursday, July 18, 2013

De røde dronninger - Margrete og Dagmar

Et af weekendens bi-jobs var at finde de nye dronninger fra de to sommersværm-familier (se f.eks. dette indlæg, hvis du skal have genopfrisket hvad en sværm er) og få dem mærket. De bliver mærket med en plet på ryggen med en speciel tusch, og hvert år har sin farve. På den måde er dronningerne lidt lettere at få øje på i mylderet af bier på en honningtavle - og man kan også bruge pletten til at identificere familien med. Nedenstående to billeder er f.eks af Dronning Margrete I, der netop er en af sværmfamilierne. Hun virker til at være vores absolut mest fredelige bifamilie.

Margrete I viste sig at være en datter af Dronning Dagmar, der ud over også at være en meget fredelig dronning, ikke var blevet mærket, da vi fik hende sidste år. Det er hun så blevet nu, hvor vi alligevel havde tuschen fremme. Hun sprællede lidt mere, da hun skulle have pletten, så det blev til en ret karakteristisk streg i stedet. Hun skulle egentlig have haft en gul prik i stedet for en rød, for det var sidste års farve og hun er fra sidste år - men nu blev den altså rød. Med kun seks stader kan vi også godt holde styr på dronningernes alder uden at behøve hjælp fra deres farve, så det går nok.
Prøv i øvrigt at læg mærke til på billedet af Dagmar, hvordan hun har et hof af opmærksomme bier hele vejen rundt. Man bliver vartet godt op som dronning (så man kan koncentrere sig om at lægge en masse æg)....
No comments:

Post a Comment