Tuesday, April 10, 2012

Stille strik

Første dag efter påskeferien var en lidt lang arbejdsdag. 9 timer blev det til. Og hektiske timer oven i købet.
Så nu er der dømt strik af den slags, der ikke kræver alt for meget tænkearbejde, og som samtidigt er en fornøjelse at arbejde med, så dagens travlhed og stress og jag kan blive glemt for en kort stund.

Jeg startede forleden på endnu et sjal fra Tant Kofta. Denne gang et 3 ret og en vrang-mønster, som er tæt på at være det mest enkle mønster, jeg kender og alligevel giver en fin effekt. Det er tre-dimensionelt at se på - og farverne er bare så fine.
Der bruges to forskellige slags garn som jeg købte på strikkefestivallen på Grötö. Den lyse, mener jeg, er en merino/silke blanding (70%/30%). Den er glat og lidt skinnende, og danner en glatstrikket stribe. Den mørke er en Royal baby alpacka, og er nærmest en diametral modsætning til den lyse, nemlig lodden og 'ikke-skinnende', men tværtimod sådan et garn, der suger lys til sig og ikke reflekterer det. Det mørke garn danner en rib-rille og danner derved den tre dimensionelle struktur, der gør sjalet til noget helt specielt at se på. Og så dejligt at arbejde med! :) 


1 comment: