Monday, April 23, 2012

Valmuer

Jeg lavede et lille køkken-eksperiment for et par uger siden. Jeg såede forskellige krydderier og frø ud i flade bakker, og har så gået og vandet og ventet og været nysgerrig efter hvad der kom op og hvordan det så ud lige siden.
Et af eksperimenterne var, at så birkes. Jeg havde nogle hundedyre valmue-frø fra et frøfirma. Der var vel cirka 5 frø i posen, og jeg følte mig måske en anelse snydt, da jeg åbnede den og så der nærmest ingenting var i. Jeg såede de fem frø - og 'fyldte' så op i den anden ende af bakken med et drys ganske almindelige blå birkes... De stammer vel også fra valmuer?

Resultatet ses her:De blå birkes spirer fint - mens de ellers dyre og fine frø ikke har vist sig endnu. Om jeg får valmuer ud af eksperimentet - og i hvilken størrelse og farve - tja, det vil jo vise sig senere. Måske jeg kan bage citron-birkes kage med hjemmedyrkede birkes til efteråret? Og mon det er strafbart at have opiumsvalmuer i baghaven?

2 comments:

  1. Hej. Blå birkes bliver til lilla valmuer med frynsede kronblade. Såede nogen for vel nok mindst 15 år siden. De sår sig selv flittigt og dukker op alle mulige steder. Det gør ikke noget i min have, for de er yndige og jeg lader mig overraske hvert år. :)

    ReplyDelete
  2. Hvor lyder det bare godt! Lilla valmuer med frynsede kronblade må gerne gro hvor de har lyst til ude i min have, og gerne hvert år, så det vil jeg glæde mig til.

    ReplyDelete