Monday, August 5, 2013

Bagte chilier med feta og krydderurter

Årets første chilier er for længst høstet fra drivhuset, og jeg har i den forbindelse afprøvet en ny opskrift på bagte chilier. Med fem chiliplanter i drivhuset, så er jeg jo nødt til at afprøve forskellige måder at tilberede chilier på, så der kan komme lidt variation i maden! :) 

Denne her tilberedning var super enkel. Chilierne - denne gang en blanding af Hungarian Hot Wax og Toftegaards Hot Banana - blev skåret over på langs. Frø og frøstole blev fjernet (det er en god ide at bruge handsker, når man ordner mange chilier, så man undgår at ens fingre bagefter har så meget chilisaft på sig, at øjne og mund svier ved berøring i flere timer efter), og klumper af fetaost blev lagt på chilierne. Så dryssede jeg en blanding af krydderurter fra haven (timian, persille, merian, salvie) ud over - og så en smule flagesalt og en skvæt olivenolie. Det hele blev sat i ovnen ved 200 C og i cirka ti minutter. (Her lavede jeg en fejl - min ovn blev sat på varmluft - så chilierne blev en anelse mere bagte, end jeg egentlig ville have haft, men de smagte stadigt forrygende. Men næste gang skal jeg nu alligevel bage dem en anelse mindre - det tror jeg bliver endnu bedre) De blev spist som en forret - og smagte fortrinligt. Og smagte så godt, at jeg ved, at vi kommer til at variere denne opskrift gang på gang hen over sommeren - både med forskellige chilier og hvor modne de er - men også efter hvilke krydderurter og oste jeg har ved hånden.
Jeg glæder mig allerede!

1 comment: